За мен Gemcorp не е проблем. Проблем е АМ Хемус. Това

...
За мен Gemcorp не е проблем. Проблем е АМ Хемус. Това
Коментари Харесай

Рашков циничен. Джемкорп не била проблем

„ За мен Gemcorp не е проблем. Проблем е Автомагистрала „ Хемус ”. Това съобщи в студиото на „ На Фокус ” някогашният вътрешен министър и сега народен представител от Политическа партия Бойко Рашков, разяснявайки думите на Бойко Борисов, че ГЕРБ ще подадат сигнал до ДАНС, Министерство на вътрешните работи и Европейска комисия за Gemcorp.

„ Може би по-точно ще отговорят сътрудниците, представители на предходното държавно управление на господин Петков. Това не е проблем от дълго време. За мен Gemcorp не е проблем. Проблем е Автомагистрала „ Хемус ”. Това ще го дублирам непрестанно до момента в който не се откри решение. Какво е отношението на ГЕРБ към получените от към 20 компании близо милиард и 200 милион лв., без да се строи към този момент две години? ”, попита Рашков.
-->
 „ Гласувам с машина. Гласувал съм доста пъти с бюлетина. Но избирам актуалните способи. Дали от Южна или от Северна Америка е машината – тя лимитира субективния фактор в гласуването ”, акцентира някогашният вътрешен министър. 

Той сподели хартиени протоколи от предходни избори, на които се е гласувало единствено с бюлетина. „ Едно дете в 4-ти или 5-ти клас би написало по-прегледно такива документи, от които зависи неведнъж бъдещето на цялата страна ”, разяснява той. И добави: „ Това желаят в този момент да стане всеобщата процедура още веднъж. Такъв да бъде документът, който да регистрира вота на българските жители. Връщат ни към някаква допотопна форма на гласоподаване, която не подхожда на това, което ние желаеме да сме като страна ”.

Относно мигрантския напън Рашков сподели документ за мигранския напън по времето на ръководството на ГЕРБ. „ Борисов изрече една голяма неистина. Това, което той твърди, както и доверената представителка на парламентарната му група (Десислава Атанасова), не е правилно – че по време на тяхното ръководство не е имало мигрантски напън ”, сподели Рашков.

„ Направено е едно псевдо-съоръжение, което не може да попречва. Никой не се беше грижил за оградата от момента на нейното създаване до октомври 2021 година Това е документирано и в акт на Народното събрание, че се отделят 5 млн. лева за оградата ”, поддържа думите си той.

На въпрос  дали изказванието му е обвързвано с обстоятелството, че от ГЕРБ го съдят за 100 хиляди лева.за изявлението, че пари за Автомагистрала „ Хемус ” са отивали в партийните каси, Рашков отговори: „ Аз не се тормозя от това. Когато пристигна време, съм подготвен в това число и да показва някои документи, в които това е видно. Не мога да се откажа от това, което съм прочел и това, което съм споделил, е че съм възприел тази информация по избран метод. Ще ги изчакам да се налудуват и когато му пристигна времето, ще кажа. Донякъде е и оперативна информация, която се съдържа в някои материали. Освен това хората са живи и здрави. Има доказателства за доказателства на тези големи финансови запаси, които са изтекли към доближени към ГЕРБ компании. Парите са стигнали до кухи компании, от там до лица, които са ги плзави не за градеж на Автомагистрала „ Хемус ”, а са закупени скъпоструващи първокласни парцели в София ”, сподели Рашков.

Той отговори иронично на изказванието на ГЕРБ, че са потърпевши от неговото изявление: „ Сигурно са изпитали болежка, страдалчество ”.

Относно иска за 27 000 лева от Борисов към Рашков за изявление на последния, че парите за градеж на Автомагистрала „ Хемус ” са минали през избрана банка, с която някогашният троент министър председател е имал общи компании, Рашков сподели, че не е очаквал такава еснафщина от Борисов. „ Изглежда са се поопразнили чекмеджетата и в този момент ще търси опция с такива искови молби против съответни лица … ”, не се доизказа Рашков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР